De Zwarte Cross nieuwsbrief 2022

ER KOMEN WEER KAARTEN BESCHIKBAAR VOOR DE ZWARTE CROSS 2022

Wat? Ja echt! Tante Rikie besloot nog wel even de rij-skills van haar privéchauffeur Johan weer eens te testen (zie hier de video) om niet weer met een half afgebroken rug uit de strijd te komen. Johan slaagde met vlag en wimpel en toen kwam het grote nieuws. 

Dinsdag (10 mei) gaan er weer echte Zwarte Cross dag- en campingkaarten in de verkoop! Vanaf 11:00u gaan ze gewoon voor dezelfde prijs over de toonbank als tijdens de voorverkoop van de laatste Zwarte Cross in 1964. Of wanneer was het ook alweer... 

Tante Rikie wil jullie er graag bij hebben tijdens haar afscheid en heet jullie allemaal Welkom Thuus, dus kruip achter je computertje en kom gezellig in de wachtrij volgende week dinsdag. 

En wie weet zien we elkaar op 14 – 15 – 16 – 17 juli?
Meer weten? Klik dan hier!

 

 DE KONINKLIJKE TANTE RIKIE (LINTJES)REGEN

De Gouden Ulk, De Zilveren Droadnaegel, De Steekpenning voor Nalatigheid, Medaille voor Trouw en Langdurige Dienst, Eremedaille voor Naastenliefde en De Blikken Pechvogel: wie verdient ze volgens jou? Winnaars worden groots gehuldigd op de Zwarte Cross! 
Klik hier om een mede-Zwarte Crosser te nomineren

 

NIEUWE NAMEN! Met o.a. Donnie XL, Leif de Leeuw Band, Mooi Wark en hééél veel meer!

Lieverds, we gaan meezingen, dansen, lachen, chillen, rocken, proosten en gruwelijk genieten. Onlangs lanceerde ik, Tante Rikie, de zoveelste bups met boekingen voor de Zwarte Cross en ik ben fier op de collectie. Het is gelijk een ouderwetse snoepwinkel, bouwmarkt of Tinder; voor ieder wat wils.
Check alle acts & bio's op onze website

 

 WE HETEN JULLIE WELKOM THUUS IN HET ACHTERHOEKSE PARADIJS

De Zwarte Cross is een tuin der lusten en de plek waar ik, jullie mater familias, godin en bedenker van de Achterhoekse oerknal jullie Zwarte Crossers op 14, 15, 16 en 17 juli Welkom Thuus heet en tevens ga uitzwaaien for ever and ever. Speciaal daarom heb ik extra mijn best gedaan op onze poster; een ontwerp zo hysterisch knus en veelzijdig dat het ’t festival zelf akelig goed benadert. Vind je niet?

 

 CROSSNIEUWS: WELKOM THUUS CROSSERS!

Natuurlijk klapperen de mooiste, snelste, hoogste, traagste en creatiefste voertuigen weer over de baan tijdens de Zwarte Cross 2022.

Oud en vertrouwd zijn de Brommer-, Wegrace-, Zwaargewicht- en Specialklasse, maar er is ook nieuw spektakel in de vorm van de Sprookjesklasse en de Cribsklasse! Daarnaast is de 50cc Calimeroklasse terug van weggeweest! Ook zal het ONK plaatsvinden met motoren, quads en zijspannen in verschillende manches.  
Check alle crossklassen + wedstrijdtijden

 

 ZWARTE CROSS SNEAKERS VANAF NU VERKRIJGBAAR

Zwarte Cross Sneakers is een modemerk dat blijft. De nieuwe serie is niet seizoensgebonden, hartstikke genderneutraal, op voorraad en juist daarom ook duurzaam en handgemaakt. Cannabis, leer en gerecycled rubber zijn de belangrijkste grondstoffen en ze worden gemaakt voor een eerlijke prijs in de EU. Met deze patta's stappen we met een goed gevoel de toekomst en het heropende festivalseizoen in.

De nieuwe collectie is vanaf NU te bestellen via onze webshop. 
Bestel de sneakers in onze webshop!
VOLG DE ZWARTE CROSS OP FACEBOOK, INSTA, TWITTER EN YOUTUBE EN CHECK DE WEBSITE
Facebook
Instagram
Website
YouTube

Het laatste nieuws over Tante Rikie

Uit het leven van La Rikie 

Het is alweer lente en het kriebelt me overal. Dat komt vast niet van de ‘great bodylotion’ die ik bij de Trekpleister kocht, maar van de bloemetjes en de bijtjes enzo. Het meisje achter de balie heette Tiffany en begon over mijn afscheiding. Dat is toch toevallig, want daar begon de dokter laatst ook al over toen ik eens gutsend op spreekuur kwam. ‘Sprekken’ kan ik natuurlijk wel…
 
Het komt allemaal wel dichtbij, dat klopt. Als de dokter en de caissière het al ruiken dan is het bingo natuurlijk. Laatst won ik een opwindhondje met de bingo. Ik had de Sherry nog niet op of het was bingo. Het hondje heb ik pas bij het chemisch afval gedaan, want de batterijen die hij vrat waren niet aan te slepen. Hij kon blekken, swaffelen en likken als Lassie.
 
Maar gottegot, de lente! De blaadjes zijn mals, groen en knapperig. Gisteren heb ik nog een hap genomen van een maggi plant, want die stond in de moestuin en ik kon het niet laten. Ik heb er meteen een pot brandnetelthee van gezet. Ik kan veel, misschien wel alles. 

Ik denk dat de mensen wel schrikken van m’n afscheiding, want het is toch alsof de koningin haar lekkende bijenkorf achterlaat. Maar weest gerust: bevreesd hoeven jullie niet te zijn hoor, want ik zal m’n beestjes goed achterlaten. Stiekem ben ik vol verwachting en verheug ik me met open poriën op dat wat komen gaat. Want, ‘Afscheid heb ik aan alles’, zegt men hier in de Achterhoek. Het jeukt me…
Speciaal voor iedereen die met meer dan 2 dingeren op pad gaat. Je hebt twee handen en veel spullen en al snel is het dan hommeles. Telefoon, sleutelbos, appeltje, flesje water, pinnepasje, e-reader op zonne-energie en Graafschap-broodtrommel. Dat zijn 7 voorwerpen en dan sta je dus mooi te kijken, TENZIJ je kiest voor onze Zwarte Cross draagtas. Veel draagplezier.

Bestellen kan via HIERRRRRR!

En bij Nozem hebben ze ook een nieuwe tas, die past me ook wel.
Oordeel zelf maar!

RIKIE ZEI: VOLG MIJ

Facebook
Instagram
Twitter

Nozem Oil, smerig lekker!

Zonder smering loopt alles naar de tering!

Het ene moment verkoop je bij een gevoelstemperatuur van minus 14 meer dan 1200 koppies GlühNozem (Startschotgala) en het andere moment kijkt de Zwarte Cross je aan vanaf de horizon en zit je met je kameraden lekker in de zon. Nozem Oil trekt zich niks aan van temperaturen en is inzetbaar in ieder klimaat. Check daarom het BBQ-spareribrecept (of die van GlühNozem, desnoods).
Check al onze smerig lekkere recepten, met Nozem uiteraard

VOLG NOZEM OIL VIA ONZE FACEBOOK, INSTA EN CHECK DE WEBSITE

Facebook
Instagram
Website

Ver weg van de grijze massa

Mañana Mañana

“Houden jullie een plekje voor ons gereserveerd? Wij komen later, want we moeten de hond nog castreren / de kinderen nog in bad doen / het gras nog maaien / bekisting timmeren / een nieuwe keuken bestellen.” Het is altijd wat, met die vriendmensen om ons heen. Maar voor dit probleem is vanaf 2022 een oplossing: Mañana Villages.
Boek een eigen village voor jou en je vrienden!
VOLG MAÑANA MAÑANA OP FACEBOOK, INSTAGRAM EN TWITTER EN CHECK DE WEBSITE
Facebook
Instagram
Website
Twitter

Achterhoeks Junglebier 

De Groene Buizerd

De Groene Buizerd is bedacht door de Feestfabriek en wordt gebrouwen door Bronckhorster Brewing Company. Dit hennepbier met opvallend groene kleur is nu in heel Nederland verkrijgbaar. Niet geestverruimend, wel geestverrijkend. Een heerlijk pils voor elk seizoen.
Ben jij ook altijd je sleutels kwijt? Koop dan snel een 6-pack Groene Buizerd en ontvang t/m 20 mei een gratis sleutelhanger bij je bestelling. Dan ben je straks een hele mooie sleutelbos kwijt.
Bestellen maar!
Een Groene Buizerd smaakt toch net wat beter onder een groen bladerdak.
Proost op deze prachtige lente!!
SPOT DE GROENE BUIZERD OP FACEBOOK, INSTAGRAM EN ONZE WEBSITE
Facebook
Instagram
Website

Zonder nieuwe ideeën staat de Achterhoek stil

Stichting Pak An

Wie helpt je als je een geniaal idee hebt om de Achterhoek een stukje mooier te maken, maar je hebt niet de ervaring of middelen om het uit te voeren? Who you gonna call? Stichting Pak An!

We waren onlangs op NPO Radio 1. Humberto, bedankt voor je oprechte interesse. Wil je het gesprek met onze Linda terugluisteren?

Check het dan hier:

Interview NPO Radio 1
KOM ANPAKKEN, HELP ANPAKKEN OF VOLG ONS
Facebook
Instagram
Website
LinkedIn
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Schrijf je uit