Nieuwe wandelroute (+ routekaart): landgoederen langs de IJssel | Nachtvlindernacht | Podcast Notenkrakers: spreeuwengebrabbel
VERS UIT HET EI

VERS UIT HET EI

Heb jij het najaarsnummer van het Roots Vogelmagazine al? Bestel snel online.
Roots
Nieuwe natuurwandelroute
LANDGOEDEREN LANGS DE IJSSEL

Komende dagen wordt het ideaal wandelweer. Een mooi moment om de nieuwe wandelroute van Roots te gaan lopen. De route gaat langs de landgoederen Keizersrande en De Haere en die liggen aan de rand van de IJssel in de buurt van Deventer. Hier combineer je graspaden door de uiterwaarden met boslanen op de landgoederen. Inderdaad: het beste van twee werelden.
Foto's: Ernst Kremers

Roots
Eropuit in de natuur
DE VLINDERS VAN DE NACHT

Vlinderliefhebbers opgelet, de Nationale Nachtvlindernacht staat voor de deur. Op vele plekken in Nederland kun je op vrijdag 3 en zaterdag 4 september naar nachtvlinders kijken. Er zijn ruim 50 excursies.
Nachtpauwoog. Foto: Thijs van den Burg

Roots
Vogelnieuws
NU TE ZIEN: ZWARTE OOIEVAARS

De zwarte ooievaar is een schuwe vogel die zich een groot deel van het jaar zelden buiten het bos of het moeras laat zien. "Maar juist nu kun je ze wel zien", zegt Roots-redacteur Paul Böhre: "De zwarte ooievaars trekken uit Noord- en Oost-Europa over Nederland naar Afrika. Houd de lucht dus goed in de gaten."
Foto: iStock

Roots
Ze zijn er!
ROOTS NATUURAGENDA EN SCHEURKALENDER 2022

De Roots Natuuragenda 2022 (t.w.v. € 13,99) staat vol met een selectie van 100 prachtige natuurfoto’s van deelnemers aan de Roots Natuurfotowedstrijd 2021. Ook bevat de agenda vier mooie natuurommetjes en 6 ansichtkaarten.

De Roots Scheurkalender 2022 (t.w.v. € 15,99) bevat 365 full colour natuurfoto’s. Met elke dag een natuurweetje of quizvraag (met antwoord). 

Je ontvangt de Agenda óf Scheurkalender 2022 nu cadeau bij 3 nummers Roots. Je betaalt slechts € 17,50!

Roots
Broodje aap?
PLEGEN LEMMINGEN MASSAAL ZELFMOORD?

Lemmingen, een soort woelmuizen, staan bekend om hun massale trek. Volgens de overlevering lopen deze dieren domweg de zee in of plegen zelfs opzettelijk zelfmoord om plaats te maken voor soortgenoten. Is dat een broodjeaapverhaal of niet?
Foto: Wikipedia

Roots
Nieuwe podcast Notenkrakers
DE SPREEUW: EEN GENIALE IMITATOR

Knarsen, ratelen, piepen, maar ook het geluid van een ambulance, een rolkoffer op straat of een treindeur die opent: de spreeuw is een meester in het imiteren van geluiden. Maar hij kan ook fijne zanggeluiden maken en die hoor je vooral in september.
Foto: Els Nijhuis

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden