Kennisbanken E-installatie
Online versie
Zwerfstromen uit laadpunten kunnen betonijzer aantasten
DC-lekstromen kunnen leiden tot corrosie van betonijzer en op die manier de structurele integriteit van een gebouw aantasten. Ze kunnen ontstaan bij het laden van elektrische auto’s en dan hun weg vervolgen als zwerfstromen. 
Lees verder >
(advertorial)
Klaar voor een switch?
Wil je met Hollandse nuchterheid werken met een wereldmerk? Bij Alklima zoeken we aanpakkers. Sterke persoonlijkheden die samen met onze klanten succesvol werken aan een duurzamer Nederland. Vacatures op het gebied van techniek, service en sales.
Andere beveiliging of uitbreiding heeft consequenties voor aardingssysteem
Installateurs beseffen doorgaans goed dat bij aarding veiligheid van groot belang is. Wel wordt nog weleens over het hoofd gezien dat het toepassen van een andere beveiliging of een uitbreiding consequenties kan hebben voor het aardingssysteem.  
Lees verder >
‘Softwarematig licht regelen wordt nieuwe realiteit’
Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van slimme verlichtingssystemen? En wat betekenen deze ontwikkelingen voor installateurs? 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Kapstokgoot met functiebehoud
Wil je bekabeling snel en slim installeren op plaatsen waar slechts een minimale montagehoogte beschikbaar is? Kies dan voor de JMV kapstokgoot. Deze flexibele draadgoot bevestig je rechtstreeks aan de betonnen ondergrond met een minimale hoogte van slechts 55 mm.
Meten van weerstand naar aarde in een TT-stelsel
Een TT-stelsel heeft een eigen aardpen. Er zijn twee gangbare manieren om hier te meten, vertelt Kees Compaan van KWx.
Lees verder >
Belangrijke aspecten van NEN 1010
Elektrische installaties in woningen en bedrijfspanden moeten voldoen aan de NEN 1010. Dit artikel behandelt een aantal belangrijke aandachtspunten van deze norm.
Lees verder >
(advertorial)
alt
VanLien - DALI-noodverlichting
Noodverlichting moet elk moment van de dag berekend zijn op zijn zware taak. Regelmatige systeemcontroles zijn dan ook cruciaal, maar kosten vaak veel tijd en komen meestal ongelegen. Dit is geen probleem voor DALI-noodverlichting van ABB/VanLien.
Meer nieuws
(advertorial)
alt
Thuis in de installatiebranche
Met >25 jaar ervaring in de branche weet Gilde goed hoe installatiebedrijven werken. We kennen de variaties in processen en bedrijfsvoering. Veel installatiebedrijven kiezen daarom voor Gilde bedrijfssoftware. Hét ERP-systeem dat alle bedrijfsprocessen professioneel ondersteunt.
Partnernieuws
Aanbod leddimmers voor de professionele markt groeit gestaag
De import van leddimmers kan heel wat voeten in de aarde hebben. Het is een zoektocht naar de goed werkende dimmer die achter bestaand afdekmateriaal past én betaalbaar is. De leddimmers van EcoDim zijn inmiddels via meerdere groothandels te verkrijgen.
Lees verder >
Tips voor slim en snel installeren in de praktijk
Met gemak installeren zonder onnodig veel tijd kwijt te zijn, dat wil iedereen. Zeker in een sector waarin personeelstekort een serieuze uitdaging vormt, wil je je werkzaamheden snel en met zo min mogelijk inspanning verrichten. >
Lees verder >
(advertorial)
Aarding
Kennismiddag Aarding
Aardingssystemen zijn belangrijk voor onze veiligheid. Goede elektrische installaties zijn mede afhankelijk van een goed ontwerp en aanleg van het aardingssysteem. De Kennismiddag behandelt o.a. veiligheidsaspecten (TT- en TN-stelsel), potentiaalvereffening, bliksembeveiliging en EMC-maatregelen.
Blog
Zonnepanelen en de grote schoonmaak
Een periodieke controle van zonnepanelen is uiterst belangrijk: iedereen wil het optimale vermogen van zijn panelen blijven benutten. 
Lees verder >
Whitepaper
Elektrische voertuigen opladen
De snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen (EV’s) vereist een overeenkomstige infrastructuur voor het opladen van de accu’s.
Lees verder >
(advertorial)
Power Quality
Nieuw: Handleiding Power Quality
Dit nieuwe boek behandelt alle Power Quality aspecten zoals: kosten van slechte kwaliteit van spanning en stroom; spanningsniveau; snelle spanningsvariaties, dips en flikker; harmonischen; asymmetrie; kwaliteit van DC-installaties; hoogfrequente stromen en het meten van Power Quality.
(advertorial)
vakbeurs Safety&Health@Work
Bezoek beurs Safety&Health@Work
Safety&Health@Work is de belangrijkste vakbeurs voor professionals voor wie veilig en gezond werken op nummer 1 staat. U maakt kennis met ruim 80 exposanten en een breed aanbod van producten en diensten. Maak uw keuze uit een uitgebreid kennisprogramma en ontdek innovaties in de markt!
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright