Nieuwsbrief onleesbaar of verkeerde indeling?
Bekijk deze e-mail in browser
 
19 september 2017

Overheid pakt schijnconstructies niet aan

Een intern memo van de Belastingdienst zorgde vorige week voor enige onrust. Er zouden meer “kwaadwillende“ bedrijven met vooropgezette schijnconstructies zijn, dan staatssecretaris Wiebes vorig jaar in de Tweede Kamer heeft aangegeven. Wiebes haastte zich dit te ontkennen.

Stichting ZZP Nederland vindt, dat de Belastingdienst in het afgelopen jaar geen daadwerkelijke actie heeft ondernomen...

Lees verder >>

ZZP Nederland wil meer kansen voor  ondernemers in de gemeente 

“ZZP’ers moeten meer kansen krijgen voor opdrachten in gemeenten en provincies”. Dat zegt Maarten Post, voorzitter van Stichting ZZP Nederland, met de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in het verschiet. Al in 2012 had ZZP Nederland kritiek op het aanbestedingsbeleid van de overheid. ZZP’ers waren vrijwel kansloos, als het gaat om opdrachten van overheidsinstellingen, zowel landelijk als regionaal. 

Nodeloze drempels, uitsluitingen en administratieve rompslomp belemmeren zzp’ers om deel te nemen aan inschrijvingen, laat staan opdrachten te verwerven.

Lees verder >>

Het ZZP Nederland Event 2017 gaat niet door!

Helaas gaat het Event niet door. Heel spijtig natuurlijk, zeker omdat veel ondernemers hebben aangegeven wel te willen komen. Maar dat waren er simpelweg onvoldoende om een succesvol Event te organiseren.

Erg jammer, want wij waren er helemaal klaar voor; een goede locatie, goede workshops, een leuke openingsspreker etc. Alles was rond. Maar zonder voldoende bezoekers is het nu eenmaal niet mogelijk om een Event te houden.

Wij hopen dat u begrip op kunt brengen voor onze beslissing.

Zelfstandigen zijn bijna nooit ziek, maar...

als u toch ziek wordt en tijdelijk of langdurig niet kunt werken, wat dan? ZZP Nederland heeft voor haar achterban bij diverse verzekeraars zeer aantrekkelijke kortingen weten te bedingen voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) en biedt laagdrempelig en duidelijk advies hierover. Helaas denken nog steeds veel mensen dat een AOV heel duur is. Maar de laatste jaren is de markt in beweging gekomen en zijn er veel meer oplossingen beschikbaar gekomen waarbij het beschikbare budget als uitgangspunt kan dienen.

Iets doen, en inzicht krijgen in uw situatie, is vele malen beter dan niets doen. Zeker wat betreft het risico van langdurige arbeidsongeschiktheid gecombineerd met bijvoorbeeld de oplopende aow-leeftijd. ZZP Nederland Verzekeringen kan u duidelijk en in uw belang adviseren over uw risico bij arbeidsongeschiktheid.

Lees meer >>

Lease en Shortlease voor ZZP’ers (blog)

Je hebt je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, nu is het officieel! Je hebt nagedacht over alle facetten, je doel (groep), financiën, logo’s, opdrachten, huisvesting, verzekeringen, administratie en last but not least; een auto of bedrijfswagen. Tenslotte wil je jezelf en je bedrijf meteen goed op de kaart zetten. Een representatieve auto of bedrijfswagen is hier een groot onderdeel van.

Er zijn inmiddels veel mogelijkheden voor zzp'ers. Lees meer.

Voordeel bij overstap naar Knab-rekening

ZZP Nederland vindt het voor de meeste ondernemers een goede stap om een zakelijke rekening te hebben. Maar bij welke bank? Knab maakt bankieren bij hen nu erg aantrekkelijk met 2 deals.

  • Aangesloten bij ZZP Nederland? Stap dan nu via de Overstapservice met je bankzaken over naar Knab en krijg € 50 cadeau!
  • Is jouw bedrijf nog jonger dan 3 jaar en ga je bankieren bij Knab? Dan is het eerste jaar geheel gratis.

Lees verder >>

Wist u dat?

  • U zelf uw abonnements-gegevens kunt veranderen in de 'Mijn omgeving' op onze website?
  • Wij een partner hebben die u kan helpen met een sluitende rittenregistratie? Track Jack.
  • Er komend jaar veel gaat veranderen op gebied van privacywetgeving. Privacy Zeker kan u helpen en wij bieden een leuke korting.

Het Handboek voor Zelfstandigen 2017 en de Belastingwijzer editie 2017. Samen voor 33,02 euro (Excl. btw). 
 
Nu bestellen
Twitter
Facebook
LinkedIn
Website
Copyright © 2017 Stichting ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u producten of diensten heeft afgenomen van ZZP Nederland of omdat u bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
Stichting ZZP Nederland
Regattaweg 482
Groningen, Groningen 9731 NE
Netherlands

Add us to your address book


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u producten of diensten heeft afgenomen van ZZP Nederland of omdat u bij Stichting ZZP Nederland bent aangesloten.

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief?
Klik dan op deze link