En verder: wie werkt er deze week buiten en welke taal spreken we op de bouwplaats?
Facto
Online versie
Afmelden | Wijzigen
Zzp’ers: voorkom schijnzelfstandigheid

Begin februari werd bekend dat de overheid de aanpak van ‘schijnzelfstandigen’ heeft opgeschort tot 1 januari 2020. Vanaf 1 juli 2018 worden ‘kwaadwillenden’ wel aangepakt. Het duurt dus nog wel minimaal twee jaar voor we weten waar we aan toe zijn. Maar wacht daar niet op en kom nu in actie!

Lees verder >
‘Wees menselijk, leg het buitenwerk deze week stil’

Alle buitenwerkzaamheden in de bouw moeten deze week worden stilgelegd. Dat vindt Gijs Lokhorst, bestuurder bouw van het CNV. “Met deze temperaturen gaat buitenwerk gewoon niet. Dus ik zeg: laten we menselijk zijn en voor onze bouwmedewerkers gaan staan.”

Lees verder >
Stem mee
PW


Wat vind jij?

Als je op een bouwplaats werkt, moet je Nederlands spreken? 
 
Producten
PW
Elektrische graafmachine steeds krachtiger
Er zijn al enkele naar elektrisch omgebouwde dieselgraafmachines en Volvo heeft een prototype elektrische minigraver, de EX2. Qua kracht en grootte worden deze echter allemaal verslagen door de Mecalac e12.
PW
Lichte en veelzijdige schaafmachines
Metabo heeft zijn programma uitgebreid met twee nieuwe schaafmachines: de HO26-82 (netstroom) en de HO LTX 20-82 (accumachine). Ze zijn geschikt voor iedereen die wil afschuinen, schaven en sponningen wil maken.
Producttest
Accuschroefboormachines getest: Hitachi, Metabo, Stanley en DeWalt

Nieuw jaar, nieuwe tests door een nieuw team. De vakmannen van bouwbedrijf Van Mil uit Alphen aan den Rijn nemen de handschoen op. Deze keer zijn het vader en zoon Harry en Melvin van Toldam. Het gereedschap: schroefboormachines van DeWalt, Hitachi, Metabo en Stanley.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright