Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 21 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Winkeliers zijn lokale belastingen beu
Detailhandel Nederland heeft becijferd dat de OZB-afdracht voor winkeliers sinds de gemeenteraadsverkiezingen in ​2014 in 77% van de gemeenten is verhoogd met meer dan de inflatie. De brancheorganisatie vindt de druk van de lokale belastingen hoog oplopen en pleit voor het afschaffen van de precario- en reclamebelasting.
Lees meer
 
 
Voor zomerreces meer helderheid over opschorting wet DBA
Staatssecretaris Wiebes van Financiën wil voor het zomerreces helderheid geven over de opschorting van de wet DBA. Dat heeft hij donderdag de Tweede Kamer laten weten in de Derde rapportage DBA.
Lees meer
 
Leren strategisch te adviseren Advertorial

Dat accountants meer strategisch moeten adviseren weten we inmiddels. Maar hoe maak je dan deze omslag? Deze whitepaper geeft hiervoor handvatten en voorbeelden. Je leest over:

• Van traditie naar strategie
• Voordelen van online werken
• Marktpositie van je klant bepalen
• Toekomstgericht advies geven
• Hoe jij hiervoor betaald wordt

Download whitepaper gratis >

 
‘Wet DBA drukt steeds zwaarder op zzp’ers’
Hoewel de handhaving van de Wet DBA is uitgesteld, zien steeds meer zelfstandigen opdrachtgevers afhaken. Dat concluderen Intelligence Group en zzp-expert Pierre Spaninks uit onderzoek.
Lees meer
 
 
Zakelijke dienstverlening blijft groeien: ook accountants profiteren
De groei van de Nederlandse economie zorgt ervoor dat er ook steeds meer behoefte is aan zakelijke diensten. Voornamelijk de uitzendbranche, maar ook accountants en organisatieadviesbureaus profiteren hiervan. Dat staat in de sectorprognose 2017-2018 ‘Zakelijke dienstverlening heeft de wind mee’ van ABN AMRO.
Lees meer
 
Minox verwelkomt haar 500ste kantoor! Advertorial

Met de komst van administratie belastingadvieskantoor Heij en Van Manen bedient Minox inmiddels 500 accountants- en administratiekantoren in Nederland.

Minox sprak met Peter Heij en Jarco Van Manen over de automatisering van administraties en de veranderende samenwerking tussen boekhouder en zijn klanten.

Lees het interview =>

 
Veel economisch-administratieve banen verdwijnen: toch meer vraag naar accountants
In de economisch-administratieve beroepsgroep zijn de afgelopen jaren veel banen verdwenen, maar dat geldt vooral voor functies op laag of middelbaar niveau. Op hoger niveau neemt de vraag juist toe, vooral wat betreft (register) accountants en controllers. Dat staat in het factsheet administratieve beroepen van UWV.
Lees meer
 
 
De complete gids elektronisch factureren 2017: UBL nu de norm
Uitgave 2017 van ‘De complete gids elektronisch factureren’ is verschenen. In deze uitgave wordt ingegaan op het elektronisch facturenlandschap in Nederland en het aanbod van oplossingen op het gebied van elektronisch factureren en elektronische factuurverwerking. 
Lees meer
 
 
Persoonlijke pensioenpot moet meer inzicht geven in eigen situatie
ABP en pensioenuitvoerder APG willen dat deelnemers gemakkelijk inzicht krijgen in hun eigen pensioen. Met de persoonlijke pensioenpot moet het voor iedere deelnemer duidelijk worden welk bedrag hij/zij tot nu toe heeft opgebouwd. Ook wordt inzichtelijk wat de persoonlijke inleg is, wat de werkgever inlegt en wat het resultaat van beleggingen is.
Lees meer
 
 
‘Veranderingen in accountantsbranche gaan te traag’
Accountants moeten hard nadenken over hoe zij maatschappelijk relevanter kunnen worden, vindt Menno Kooreman, IT-manager bij netwerkorganisatie SRA. Dat is nodig omdat het samenstelproces volledig geautomatiseerd kan worden, zegt hij op amweb.nl: “Zie het als een grote ballenbak met data, waar je prachtige, toekomstgerichte dingen mee kunt doen.”
Lees meer
 
 
Innovatiemeetlat: Hoe innovatief is mijn kantoor?
Ik ben eigenlijk nog steeds op zoek naar de definitie van ‘innovatief accounts- of administratiekantoor.’ Een kantoor is innovatief wanneer het …….. Maak de zin maar af. Clichés als vernieuwend, nieuwe producten en diensten, nieuwe processen enz. komen dan allemaal naar boven. Ik blijf graag bij een zinnetje: innovatie is veel dingen goed doen!
Lees meer
 
 
AA niet onafhankelijk in scheidingszaak: berisping
De Accountantskamer heeft een AA berispt die in een zaak tussen twee scheidende echtelieden en eigenaren van een BV zijn onafhankelijkheid onvoldoende beschermd heeft. Hij deed onder meer een slecht onderbouwde waardebepaling van de aandelen, die vele malen lager uitkwam dan een latere waardering door een andere accountant.
Lees meer
 
 
Actal: publicatie BTW-nummer eenmanszaak is schending privacy
Eigenaren van eenmanszaken hebben een probleem als zij – zoals verplicht is – hun BTW-nummer openbaar maken op hun website. Dat is schending van de privacywetgeving, schrijft het Adviescollege toetsing regeldruk Actal in een advies aan minister Blok (Veiligheid en Justitie).
Lees meer
 
Ik heb een klantenportaal. En nu? (deel 2) Contentpartner
Vorige week schreven we de eerste vier stappen naar succesvolle implementatie van een portaal voor je uit. Deze week vervolgen we dit stappenplan en belichten we de meer praktische kant. Wat doe je als je portaal eenmaal staat?
 
Regiosessie Door de bril van de toetser Opleiding
wat kan er beter? *nieuw* Tijdens deze regiosessie staan we stil bij de meest recente bevindingen vanuit de toetsingen. Op welke thema’s verdienen de (samenstel)dossiers extra aandacht? Waar besteden toetsers extra aandacht aan? Hoe kunt u de kwaliteit van uw werk vergroten cq beter inzichtelijk maken voor toetsers? We bespreken de laatste ontwikkelingen rondom kwaliteitsbeheersing […]
 
Actualiteiten Wet waardering onroerende zaken (WOZ) Opleiding
De WOZ-waardering van onroerende zaken is fiscaal van groot belang. Er zijn veel ontwikkelingen en er is nog meer jurisprudentie op dit gebied. Onmogelijk om deze allemaal bij te houden als u niet dagelijks met deze problematiek te maken hebt. Maar voor een goede advisering is kennis natuurlijk zeer noodzakelijk. Sjoerd Bosma brengt u in […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn