19 juni 2019
 
Samen staan we sterk(er)

Zzp’ers woedend over AOV-plicht in pensioenakkoord

Stichting ZZP Nederland komt met alternatief plan

Er is een Pensioenakkoord gesloten tussen vakbonden, werkgeversorganisaties en het kabinet, waarin ook afspraken staan over zelfstandige ondernemers. Het goede nieuws is dat er geen pensioenverplichting voor zzp’ers komt. Het slechte nieuws is dat er in het Pensioenakkoord wordt gesproken over een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers. 

Hoe verder?
ZZP Nederland zal er alles aan doen om een algemene verzekeringsplicht voor zzp’ers om te buigen naar een basisvoorziening arbeidsongeschiktheid voor alle werkenden, zodat zzp’ers zich vrijwillig kunnen bijverzekeren. Hoe?

Link: | Lees meer |

AOV-Actieplan van Stichting ZZP Nederland

  • Donderdag 20 juni publiceren wij onze reactie op het debat in de Tweede Kamer over het pensioenakkoord, zodat iedereen weet hoe de verschillende politieke partijen om willen gaan met de belangen van zelfstandige ondernemers.
  • Volgende week beginnen wij met het verzamelen van zoveel mogelijk steunbetuigingen van zzp’ers en ondernemersverenigingen voor ons alternatieve voorstel voor een Basisvoorziening Arbeidsongeschiktheid.
  • In september organiseren wij een politiek debat over het Manifest Moderne Arbeidsmarkt, waarvan de Basisvoorziening Arbeidsongeschiktheid een belangrijk onderdeel is.
  • Na september zullen wij alles in het werk stellen om de bestaande afspraak tot verplichting in het pensioenakkoord om te buigen naar ons alternatief, met steun van alle zzp’ers.

Het Complete Handboek Zelfstandig Zonder Personeel is uit

Kwaliteit kost tijd, maar eindelijk is het zo ver: het vernieuwde Complete Handboek Zelfstandig Zonder Personeel geschreven door ZZP Nederland is uitgekomen. In het vernieuwde boek zijn drie oude uitgaven van ZZP Nederland (het Belastinghandboek, het Verzekeringshandboek en het Handboek ZZP) gebundeld, aangevuld en geactualiseerd.

Momenteel is het boek te verkrijgen met een introductiekorting van € 5,- en kost het boek tijdelijk geen € 29,95 maar € 24,95 ex. btw.

| Lees meer en bestel |

KVK Startersdag in Utrecht/Den Haag: ZZP Nederland aanwezig

Er komt weer een KVK Startersdag aan. De titel is enigszins misleidend, want de Startersdag is ook uitermate geschikt voor reeds gestarte ondernemers. Er zijn veel workshops te volgen op allerlei ondernemersgebieden. Daarnaast is er een grote informatiemarkt waar je vragen kunt stellen aan o.a. KVK, Belastingdienst en natuurlijk ZZP Nederland.

De Startersdag is van 10.00 tot 16.00 uur, wij hopen je te zien bij onze stands.

Link: | Meer info Den HaagMeer info Utrecht |

Tips voor kennis- en netwerkevents

Hieronder staat een mogelijkheid om te netwerken en kennis op te doen, meer tips vind je op onze agenda. Tips voor de agenda kun je sturen naar info@zzp-nederland.nl
Twitter
Facebook
LinkedIn
Link
Website
Copyright © 2019 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Regattaweg 482
Groningen, 9731 NE
Netherlands

Add us to your address book


Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief?
Klik dan op deze link

Je kunt hier jouw gegevens en voorkeuren voor de nieuwsbrief wijzigen.