Loading...

ZZP Nederland nieuwsbrief 21 mei

By Zzp-nederland.nl received 6 years ago

Categories: Business goods Self-employed without employees Staff
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Nieuwsbrief onleesbaar of verkeerde indeling? Klik dan hier om de nieuwsbrief in uw browservenster te openen!


  Jaargang 8 - 21 mei 2013

Schijnzelfstandigen? Onzin!


In het Sociaal akkoord wordt gesproken over de aanpak van schijnzelfstandigen. Strenge controles worden aangekondigd, de Belastingdienst moet meer gaan controleren, eventueel samen met de Inspectie SZW. Want er is volgens het akkoord veel mis met schijnzelfstandigen en dat moet worden bestreden volgens de sociale partners. Vreemd genoeg worden Zelfstandigenorganisaties niet gehoord bij het samenstellen van maatregelen, dat regelen de werkgevers blijkbaar liever met de vakbonden voor werknemers.
Ik ben van mening dat schijnzelfstandigen (vrijwel) niet bestaan. Het zijn over het algemeen werkgevers die werknemers in een hoekje drukken om als zelfstandige aan het werk te gaan om zodoende de ontslagregeling te omzeilen en de voormalige werknemers uit te knijpen.
Mensen die aan de slag gaan als zelfstandige omdat dit hun enige kans is om zelf in een inkomen te voorzien moeten we volgens mij juist trots op zijn. Het zijn mensen die keihard werken in plaats van achteroverleunend hun hand op te houden voor een veilige uitkering. Het stoort mij dan ook mateloos dat deze groep mensen wordt bestempeld als schijnzelfstandige.
Wat mij betreft spreken we over schijnconstructies, listig bedacht door foute opdrachtgevers. Daar ligt de wortel om aan te pakken, niet bij de zelfstandigen. Binnenkort gaan we hierover in gesprek met vertegenwoordigers van het parlement, ik zal er op toezien dat er wordt gesproken over schijnconstructies en niet over schijnzelfstandigen…
Johan Marrink
directeur ZZP Nederland

Toeslag kinderopvang


Ook ZZP’ers kunnen een toeslag ontvangen op de kosten van kinderopvang. Sinds 2012 geldt de kinderopvangtoeslag voor het aantal uren dat men besteedt aan het bedrijf. Het gaat hier om de uren die u factureert, de uren die u gebruikt voor uw administratie of uren die u maakt voor offertes, cursussen, trainingen.
Dit is een rekbaar begrip, de Belastingdienst eist wel dat u deze uren aannemelijk kunt maken, bijvoorbeeld met een urenadministratie. Tijd die u besteed aan reistijd voor woon- werkverkeer tellen niet mee als gewerkte uren. Als er een periode van ziekte is mag u een gemiddeld aantal uren meerekenen als gewerkte uren voor de kindertoeslag. Er zijn wel enkele voorwaarden, die leest u op onze website.
Lees meer 
 

Ik wil me afmelden voor deze mailing © 2013 ZZP Nederland | Website | Disclaimer | Colofon

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019