ZZP Nieuwsbrief
9 maart 2023

In deze nieuwsbrief:

Stichting ZZP Nederland wil vrijstelling van waterschapsbelasting voor zzp'er in de bijstand

Eind februari krijgt ieder huishouden in Nederland zijn jaarlijkse beschikking voor waterschaps- en gemeentelijke belastingen in de bus. Naar nu blijkt schelden meer dan de helft van de waterschappen de belastingen voor ondernemers rond de bijstandsnorm niet kwijt, terwijl ze dit wel doen voor werknemers of uitkeringsgerechtigden die hetzelfde inkomen hebben. Reden voor Stichting ZZP Nederland om via Koepelvereniging Zelfstandigen Nederland een brief te sturen naar de Unie van Waterschappen.

Lees verder

Belastingrente vennootschap-belasting voorlopig niet verhoogd

Het huidige percentage belastingrente voor de vennootschaps- en bronbelasting blijft 8%, in plaats van de voorgenomen verhoging naar 10,5% per 1 maart. Het kabinet wil op dit moment geen verhoging doorvoeren, omdat het later dit voorjaar de percentages van de belastingrente opnieuw gaat bekijken.

Om het percentage belastingrente voor de vennootschapsbelasting en de bronbelasting op 8% te kunnen houden, wordt het Besluit belasting- en invorderingsrente zo spoedig mogelijk gewijzigd.

Lees meer

De IB-aangifte staat klaar! Regel jouw aangifte eenvoudig met Tellow

De inkomstenbelastingaangifte staat weer klaar voor ondernemers. Om je een hoop tijd, moeite en boetes te besparen, biedt Tellow jou de oplossing voor je aangifte inkomstenbelasting. Als je vóór 1 april Tellow Compleet neemt, verzorgt Tellow jouw inkomstenbelasting voor maar € 299. Jouw fiscaal partner is ook inbegrepen! Lever al je bonnen en facturen van het belastingjaar aan en Tellow doet de rest! ZZP Nederland leden krijgen ook nog eens 6 maanden 50% korting op het Tellow Compleet pakket met vouchercode: ZZPNEDERLAND. Lees meer en meld je aan via onderstaande button.

Tellow Compleet met IB-aangifte

Mis de opening van de Dag van de ZZP'er niet!

De dag starten met energie, dat is waar het bij de opening van de Dag van de ZZP’er om draait. En waar krijg je energie van? Van ondernemen! Daarom staat de opening in het teken van ondernemerschap. Dagvoorzitter Peter Heerschop neemt je mee langs verschillende aspecten van ondernemen. Wie zetten zich in voor ondernemers en hoe worden jouw belangen behartigd? Ook komen er winnaars en juryleden van de verkiezing van de beste Freelancer of the Year (FOTY) aan het woord. Misschien hebben zij nog bruikbare tips voor jouw onderneming.

Tot slot zal Peter Heerschop het publiek nog vol energie pompen middels een heuse ‘energizer’. Mis het niet. De opening begint om 10.30 uur. Daarna beginnen de workshops en is het informatie- en netwerkplein geopend.

Lees meer

De hypotheekrente stijgt, welke gevolgen heeft dat voor jou?

Ben je van plan binnenkort een woning of bedrijfspand te kopen? Dan is de kans heel groot dat je toch wat zenuwachtig wordt van de stijgende hypotheekrentes. We kunnen ons voorstellen dat je hier vragen over hebt. Want hoeveel invloed heeft de hogere rente nu precies op je maandlasten en je leencapaciteit? Onze hypotheekexpert staat op de Dag van de ZZP’er voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook kan je altijd contact opnemen via 050-7001952, of mail naar finadvies@zzp-nederland.nl om jouw vragen te stellen. Onze experts helpen je graag!

Lees meer

Wist je dat...? 


Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@stichtingzzpnederland @stichtingzzpnederland
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2023 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven