Sommertips fra Renosyd/Sommersalg/Viste du...

2 years ago


Text only:


Undgå summen og kriblen i beholderen


Uemballeret affald kombineret med varme beholdere er desværre optimale forhold for maddiker og derfor fluer. Du kan gøre flere ting for at undgå en levende beholder:
Sørg for at emballere dit restaffald i lukkede poser af en kraftig kvalitet.
Hold beholderen ude af solen, hvis det er muligt.
Hold beholderen ren. Beholdervask kan købes af private aktører til rimelige priser: Lav en internetsøgning på ”vask af skraldespand”.
Benyt foringssække i din beholder. Ruller med foringssække kan købes i Værdicentralen på Danmarksvej 11 i Skanderborg, i Vognmandsservice på Norgesvej 13 i Skanderborg samt hos diverse byggemarkeder.
Tilkøb ugetømning i sommerperioden. Det koster 362,50 kr. ekstra om året for en 190 liters restaffaldsbeholder afhentet i skel. Bestil i selvbetjeningen på www.renosyd.dk eller send os en e-mail på renosyd@renosyd.dk.

Storskraldsordningen går på sommerferie


I juli måned holder storskraldsordningen sommerferie. Ordningen starter op igen i august, hvor vi ser frem til at hente de værdier, I hen over sommeren har samlet sammen. Se de præcise uger vi kører i dit område i storskraldskalenderen for 2016 her.
 
Når storskraldsordningen holder ferie er det fordi, der traditionelt er en stor nedgang i antallet af bestillinger i juli måned. Der skal et vist antal bestillinger til, før det er økonomisk og miljømæssigt forsvarligt at sende en lastbil afsted. Havde du tænkt dig at bruge ordningen i juli, så hører vi gerne fra dig, så vi til sommeren 2017 kan genoverveje, om ordningen skal på sommerferie.
I mellemtiden skal du være velkommen med dit affald på vores genbrugspladser. De holder åbent som normalt hele sommeren. Se åbningstiderne her.

Årstid for røjsere og ringe


Hvad enten der i løbet af årets sommer bliver behov for gummistøvler eller badedyr, så husk at disse i de fleste tilfælde er lavet af blød PVC, der ikke kan genanvendes eller energiudnyttes. Skal du af med tingene igen, så tænk gerne over om andre kan få glæde af dem. Alternativt skal røjserne og ringene i containeren ”Slutdeponi” på genbrugspladsen.
 
Rigtig god sommer fra Renosyd!

Sommersalg i Værdicentralen


Mangler du læsestof til sommerferien? Skal børn eller børnebørn holdes ekstra beskæftiget i varmen? Så tag en tur i Renosyds genbrugsbutik Værdicentralen i de kommende uger. Her er der nemlig sommerferiesalg med fokus på legetøj til inden- og udendørs brug, samt bøger og DVD'er. Her er noget for enhver pengepung.
Genbrug af effekter lavet af plast, som f.eks. legetøj og DVD'er, er med til at skåne miljøet, da ny produktion trækker på nogle af jordens begrænsede ressourcer som f.eks. olie.

Beskæring af træer og buske


Bor du nede ad en markvej, hvor alting står i fuldt flor lige nu? Vi er helt enige i, at det er en fryd for øjet og humøret, men det er desværre også en evig kilde til beskadigede skraldebiler. Husk at beskære træer og buske på tilkørselsvejen således, at der er 4 meter fri i højden og 3,5 meter i bredden, hvis du ønsker dine beholdere tømt.

Vidste du at...


Renosyds genbrugspladser har en halv mio. besøgende om året, der tilsammen afleverer 40 mio. kg haveaffald, jernskrot og andre gode sager.
Ud af de 80 kg, der er på et gennemsnitslæs, er knap 6 kg ”Småt til energi” og mængden er reduceret med 25 procent siden 2012, i takt med at I er blevet bedre til at sortere. Godt gået!
Klik her for at framelde dig

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019